Onze locaties zijn geopend om 7:30u. Vanaf dat moment tot 9:00u kunt u uw kind naar de opvang brengen en indien nodig bijpraten met de aanwezige leidsters. Als u uw kind een keer later wilt brengen of eerder wilt ophalen dan de reguliere tijden, is dat natuurlijk mogelijk. U wordt wel verzocht van tevoren te bellen, zodat leidsters hier rekening mee kunnen houden.

Vanaf 16:00u tot 18:00u kunt u uw kind weer komen halen. Naast een mondeling verslag van de leidsters, kunt u het dagblad en kijk/luisterpapier lezen en de foto’s en/of filmpjes bekijken. Zo krijgt u een compleet beeld van het verloop van die dag bij Ikke.

Wilt u uw kind een keer later brengen of eerder ophalen dan reguliere tijden, dan is dat natuurlijk mogelijk. U wordt wel verzocht van tevoren te bellen, zodat de leidsters hier rekening mee kunnen houden en de rust op de groep zo min mogelijk verstoord wordt.

Indien gewenst kunt u dagen ruilen (met uitzondering van ziektedagen van uw kind) mits er plaats is, de nieuwe dag binnen twee weken valt en u deze op tijd heeft aangevraagd.
Tevens is het mogelijk om van 7:00u tot 7:30u en 18:00u tot 18:30u, tegen een vergoeding van €5,00 per half uur, vervroegde of verlate opvang af te nemen.

Wij zijn in 2022 gesloten op:

  • Pasen: Tweede Paasdag - Maandag 18 april
  • Koningsdag: Woensdag 27 april
  • Hemelvaartsdag - Donderdag 26 mei
  • Pinksteren: Tweede pinksterdag - Maandag 6 juni
  • Vierdaagse intocht: vrijdag 22 juli
  • Kerstsluiting: maandag 26 t/m vrijdag 30 december

Alvorens u een inschrijving plaatst is het vanzelfsprekend mogelijk eerst bij de coördinator te vragen naar de eventuele plaatsingsmogelijkheden. Dit kan via het contactformulier, telefonisch of per mail. Om uw vraag zo goed mogelijk te beantwoorden, vinden wij het prettig als u de gewenste opvangdagen en ingangsdatum benoemt. U kunt uw kind inschrijven bij onze kinderopvang middels ons digitale inschrijfformulier. Deze is per mail op te vragen bij de betreffende coördinator van de locatie. Wanneer deze geretourneerd is, is de inschrijving voltooid en wordt uw kind op de plaatsing- of wachtlijst geplaatst

Een kijkje nemen          

Vanzelfsprekend is het mogelijk, voordat u uw kind daadwerkelijk inschrijft, een kijkje te komen nemen bij onze verschillende locaties. Hiervoor neemt u eveneens contact op met de betreffende coördinator van de gewenste locatie. Op dit moment kunt u zowel kennis maken met de ruimte als met de medewerkers.

Wenperiode

Wij bieden de mogelijkheid om kinderen van tevoren één of twee keer kosteloos te laten wennen. Bij voorkeur gebeurt dit op een dag dat er opvang nodig is, zodat uw kind direct de groep en medewerkers leert kennen en met het ritme van de dag mee gaat. 

Plaatsingsprocedure

  • Er is een minimum van twee dagdelen (1 dag) per week, 50 weken per jaar. Om een goede hechtingsband te ontwikkelen vinden wij het van belang dat het kind en de medewerker elkaar minimaal één dag per week zien.
  • Bij onderbezette dagdelen krijgen verzoeken voor een hele dag opvang voorrang.
  • Plaatsing van tweede en meerdere kinderen heeft voorrang boven wisseling van dagen

Samenwerking met scholen

Kinderopvang Ikke en De Groene BSO werken, in het kader van Brede Schoolontwikkeling, samen met de omliggende scholen, waaronder De Lanteerne en De Zonnewende. 

Kinderopvang Ikke is gedurende het jaar 51 weken geopend. De periode dat u geen recht heeft op opvang is de jaarlijkse Kerstsluiting (hiervoor betaalt u geen opvang).

We zijn gesloten op de vrijdag van de Nijmeegse Vierdaagseweek, Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag en voor deze dagen wordt er wel opvang in rekening gebracht. Deze dagen kunt u compenseren middels (een aanvraag voor) een ruildag.

 

Flexibele opvang

Bij locatie De Zonnebloem is het mogelijk om flexibele opvang af te nemen. Voor de (plaatsings)mogelijkheden kunt u contact opnemen met Janneke Mouissie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of het inschrijfformulier indienen. 

Extra opvang of een dagje ruilen

Voor incidentele opvang of wanneer u een dagje wil ruilen, neemt u eveneens contact op met de betreffende locatie coördinator. Zij maakt het rooster en kan hierin zien of het mogelijk is dat uw kind een extra of op een andere dag naar de opvang komt. Ze houdt hierbij rekening met de groepsgrootte, groepssamenstelling en de aanwezigheid van vaste medewerkers. De kosten van incidentele opvang worden achteraf en apart berekend. Ziekte- en vakantiedagen van uw kind kunnen niet geruild worden.

Het uurtarief van Kinderopvang Ikke is met ingang van 1 januari 2022 € 8,76 per uur. Tevens is het mogelijk vervroegde en verlengde opvang af te nemen. Het tarief hiervoor bedraagt € 5,00 per half uur.

Facturering vindt uiterlijk plaats rond de 29e in de voorafgaande maand. Tevens vindt dan ook betaling middels automatisch incasso plaats. Extra opvang wordt apart gefactureerd. Voor extra opvang betaalt u het uurtarief voor de tijd die er opvang afgenomen wordt.