Met ingang van 1 januari 2018 beschikt Kinderopvang Ikke per locatie over een Gezondheid- en veiligheidsbeleid. Dit beleid geeft een beschrijving weer van de risico's waar zowel medewerkers als kinderen mee te maken kunnen krijgen. Deze risico's worden zoveel mogelijk weg genomen, door hierop maatregelen te formuleren. Een verschil met de RI&E, welke jaarlijks op onze locaties werd uitgevoerd, is dat dit beleid continue wordt geëvalueerd maar ook direct, indien nodig, wordt bijgewerkt en geïmplementeerd. Mocht u dit beleid in willen zien, is dit op te vragen bij onze beleidsmedewerker Katelijne van Alem via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

EHBO en BHV

Alle vaste pedagogisch medewerkers van Kinderopvang Ikke zijn in het bezit van een geldig EHBO-certificaat. Daarnaast is er dagelijks minimaal één medewerker per groep aanwezig, welke in het bezit van een geldig BHV-certificaat.

Personenregister Kinderopvang

Met ingang van 1 maart 2018 moet iedereen die werkt in de kinderopvang zich inschrijven in het Personenregister Kinderopvang. Met het personenregister worden medewerkers continu gescreend op strafbare feiten die belemmerend of bezwaarlijk zijn bij het werken met kinderen. Zo wordt het werken in de kinderopvang veiliger gemaakt.